Bodem Smelt de boter. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Vet de kartelvorm in en druk de kruimels op de bodem en tegen de rand. Vulling Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een pan met boter en voeg de suiker, de appels en het zout toe. Bak de appelblokjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat de appels uitlekken en bewaar het vocht. Laat afkoelen tot de roomkaasvulling klaar is. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de roomkaas, de suiker, het ei en het sap van een halve limoen. Hak de pecannoten fijn en verdeel over de bodem. Verdeel daar het afgekoelde appelmengsel over. Schep de roomkaasvulling over de appels en bak de taart in 25 minuten gaar. Laat de taart afkoelen. Karamelsaus Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de room toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Meng met het achtergehouden bakvocht van de appels. Laat de karamelsaus afkoelen. Topping Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de pecannoten circa 10 minuten. Laat afkoelen. Klop de room met de suiker op. Schep de slagroom in een spuitzak met het spuitmondje en spuit de bovenkant van de taart vol met rozetten slagroom. Schenk de karamel in de andere spuitzak en garneer de taart naar eigen inzicht. Hak en verdeel de pecannoten over de taart.