AardappelsVerwarm de oven voor op 220 ºC. Meng de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat met het komijnpoeder en een scheut olijfolie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Roer ze halverwege even door. Rode koolBreng in een pan het water, azijn, suiker met het kaneelstokje aan de kook. Snijd de rode kool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de rode kool in gelijke dunne reepjes. Schenk het azijnmengsel over de rode kool en laat circa 10 minuten marineren. Roer een aantal keer goed door elkaar. Verwijder het kaneelstokje uit de rode kool. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant. Snijd de appel in plakken van het klokhuis af en snijd de plakken in blokjes. Roer de appel en de spekjes door de rode kool en breng de kool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de blauwe kaas in blokjes. Serveren Verdeel de aardappels en de rode kool over borden en strooi de kaas erover.
Zoetzure rode kool met blauwe kaas en spekjes is een recept van 24Kitchen