Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes van circa 0,5 centimeter. Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en laat de aardappel circa 5 minuten op laag vuur garen. Voeg daarna de ui toe en laat circa 12 minuten garen op laag vuur. Schud de aardappels regelmatig om. Breek de eieren in een ruime kom, klop ze los en breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de aardappels toe aan de kom met ei. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en schenk er weer een scheutje olie in. Schenk het aardappelmengsel terug in de pan en bak circa 5 minuten met de deksel op de pan. Gebruik de deksel of een bord om de tortilla om te draaien en bak de andere kant ook circa 5 minuten. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Pel en snijd de ui in ringen. Meng de tomaat met de ui. Serveren Snijd de tortilla in mooie punten. Serveer er een roosje zalm bij en een salade van plakjes tomaat en uienringen. Pluk en hak de peterselie en bestrooi de tortilla ermee.