Gemarineerde bloedsinaasappel Pers de sinaasappel. Ris de citroentijm. Breng suiker met water, steranijs, kaneelstokje, jeneverbessen, citroentijm en het sap van de sinaasappels aan de kook. Haal de pan van het vuur en schep alle specerijen eruit. Snijd de partjes uit de bloedsinaasappel en vang het vocht op. Voeg de partjes bloedsinaasappel en -sap toe aan het suikerwater en laat dit circa 30 minuten marineren.Parfait Meng de eidooiers met de hele eieren en voeg de helft van de suiker met het rasp van de limoen toe. Ris en hak de citroentijm fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg de citroentijm en het vanillemerg toe. Klop met de hand of handmixer de eieren au-bain marie tot circa 55 ºC. Deze temperatuur is bereikt als je van de luchtige massa achtjes kan tekenen en deze niet wegzakken. Klop de massa met de handmixer koud op ijswater. Snijd de partjes uit de bloedsinaasappel en vang het vocht op. Voeg vervolgens de bloedsinaasappelpartjes en het sap toe aan de eieren. Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig en spatel door de koude eiermassa. Schenk de massa in de glazen en zet minstens 2 uur in de vriezer.Serveren Haal de bloedsinaasappelparfait circa 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en gebruik de gemarineerde bloedsinaasappel ter decoratie. Garneer met munt.
Parfait van rode bloedsinaasappel is een recept van 24Kitchen