Parfait van rode bloedsinaasappel

4
2 uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gemarineerde bloedsinaasappel Pers de sinaasappel. Ris de citroentijm. Breng suiker met water, steranijs, kaneelstokje, jeneverbessen, citroentijm en het sap van de sinaasappels aan de kook. Haal de pan van het vuur en schep alle specerijen eruit. Snijd de partjes uit de bloedsinaasappel en vang het vocht op. Voeg de partjes bloedsinaasappel en -sap toe aan het suikerwater en laat dit circa 30 minuten marineren.Parfait Meng de eidooiers met de hele eieren en voeg de helft van de suiker met het rasp van de limoen toe. Ris en hak de citroentijm fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg de citroentijm en het vanillemerg toe. Klop met de hand of handmixer de eieren au-bain marie tot circa 55 ºC. Deze temperatuur is bereikt als je van de luchtige massa achtjes kan tekenen en deze niet wegzakken. Klop de massa met de handmixer koud op ijswater. Snijd de partjes uit de bloedsinaasappel en vang het vocht op. Voeg vervolgens de bloedsinaasappelpartjes en het sap toe aan de eieren. Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig en spatel door de koude eiermassa. Schenk de massa in de glazen en zet minstens 2 uur in de vriezer.Serveren Haal de bloedsinaasappelparfait circa 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en gebruik de gemarineerde bloedsinaasappel ter decoratie. Garneer met munt.

Parfait van rode bloedsinaasappel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sorbetijs van bloedsinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Bloedsinaasappel-taart
Bekijk recept
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept

Stroopwafelparfait
18 min Nagerecht
Bekijk recept
IJskoude pepernotenparfait
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Parfait van kippenlevertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept