Crème diplomaat

4
2 uur-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de cake in blokjes en meng met de sinaasappellikeur. Meng de eieren met de eidooiers, suiker en melk. Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in blokjes en meng samen met de rozijnen door de cake. Verdeel het cakemengsel over de weckpotjes. Schenk het melkmengsel er in en doe de deksels dicht. Gaar de crème au bain-marie 1 uur in de oven. Italiaans schuim Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje. Bestrijk de bovenkanten van de crème diplomaat met een eetlepel frambozenjam. Spuit een mooie toef Italiaans schuim op de crème diplomaat en brand goudbruin af met de gasbrander. Tip Garneer de crème diplomaat met een takje munt en bestuif met poedersuiker. Thema: mooiste taarten

Crème diplomaat is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept