Shoofly pie

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bodemdeeg Kneed de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de taartvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Bekleed het bakblik met het deeg en snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de bodem in de koelkast.Kruimeltopping Meng de bloem, suiker, kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en zout door elkaar. Voeg de boter in klontjes toe en wrijf tot kruimels. Verdeel de helft van de kruimels over de bodem en verdeel rest van de kruimels tegen de rand van de vorm in een cirkel, zodat het midden vrij blijft.Melassevulling Verwarm de oven voor op 190 ºC. Breng het water met het bakpoeder aan de kook, blijf roeren tot het bakpoeder is opgelost. Roer de melasse glad met de eieren. Voeg het water toe en roer snel door tot een egale massa. Het mengsel zal in het begin gaan bruisen. Verdeel de massa over de kruimels. Bak de taart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Shoofly pie is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept