Crème brûlée cheesecake

8
85 min + 1 nacht wachten -
Nagerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 150 graden. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de gemalen koekjes. De massa moet niet al te droog zijn en een beetje aan elkaar blijven plakken. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier (de hoeken kun je makkelijk schuin inknippen zodat ook de zijkanten in een keer bekleed zijn). Verdeel de koekjes over de bodem en druk zachtjes aan. Mix de roomkaas met een mixer tot een romige massa. Voeg de suiker toe en mix deze kort mee. Voeg een voor een de eieren en eidooiers toe en mix als laatste het vanille extract, zout en maïzena er goed door. Giet het mengsel over de bodem van koekjes en bak de cheesecake ongeveer 45 min in de oven. De cake moet na het bakken stevig zijn maar als je met de vorm beweegt moet de vulling (vooral in het midden) ook nog een beetje wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Het beste kun je hem er een nacht in laten staan en de volgende dag af maken. Snijd de cheesecake in stukken en bestrooi de bovenzijde met een laagje suiker en brand deze met een Crème brûlée brander voorzichtig bruin. Let op: brand de suiker topping pas vlak voor het serveren want anders bestaat de kans dat het suikerlaagje in de koelkast weer zacht wordt.

Crème brûlée cheesecake is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept