Cheesecake brownie

50 min + 1 uur oventijd + 3 uur afkoelen -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet het bakblik in met een beetje boter en bestuif met bloem. Maak eerst het brownie gedeelte: Smelt alvast de pure chocolade au bain marie en de (90 gr) boter in een apart pannetje of schaaltje. Roer de bloem, cocao, bakpoeder, rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met een lepel door elkaar. Klop de 3 eieren in een kom met de mixer in ca 5 min schuimig. Mix beetje bij beetje de gesmolten boter er bij. Voeg daarna ook het bloem-mengsel geleidelijk toe en mix kort mee. Spatel als laatste de creme friache en de gesmolten chocolade er door heen. Doe het beslag in de bakvorm en maak aan de bovenzijde egaal. Verwarm de oven op 170 graden Maak daarna de cheesecake: Mix de (60 gr) boter, 1 zakje vanillesuiker, suiker en een snufje zout romig. Mix een voor een de eieren er door. Voeg daarna de griesmeel en de kwark toe en mix tot een egale massa. Verdeel het cheesecake mengsel gelijkmatig over het browniebeslag. Trek met een vork of met spiraalvormige figuren er door zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken Dit recept is afkomstig uit het tijdschrift Koken en Genieten

Cheesecake brownie is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Browniesandwich met banaan
1 uur-
Bekijk recept
Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownie met chocolade en rode biet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept