1 Meng het roerbakgehakt in een kom met de sojasaus en de helft van de sambal. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.
2 Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen en de knoflook in flinterdunne plakjes.
3 Verhit de wokolie in een wok en roerbak het gehakt 2 min. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak 2 min. mee.Zet het vuur hoog en voeg de mie toe. Roerbak 4 min. Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn en hak de pinda’s grof.
4 Klop ondertussen de eieren los met peper en zout en de rest van de sambal. Verhit de wokolie in een koekenpan en schenk de eieren erin. Roer met een houten lepel 1-2 min., tot je een smeuïg roerei hebt.
5 Roer de rijstazijn door de noedels. Serveer de mie met het roerei erop. Bestrooi met de bosui en pinda’s.
Pad thai met tofu en ei is een recept van Albert Heijn