1 Meng 4 el olie met het citroensap en pers de knoflook erboven. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
2 Verhit de grillpan. Snijd de kropjes romainesla in de lengte in kwarten en bestrijk met 1 el olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en bestrijk met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. en keer regelmatig.
3 Breng ondertussen in een steelpan een laag van 6 cm water aan de kook en voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat 3 min. garen (pocheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.
4 Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven.
Gegrilde babyromainesla is een recept van Albert Heijn