Gegrilde babyromainesla

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 4 el olie met het citroensap en pers de knoflook erboven. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Verhit de grillpan. Snijd de kropjes romainesla in de lengte in kwarten en bestrijk met 1 el olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en bestrijk met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. en keer regelmatig.
  • 3 Breng ondertussen in een steelpan een laag van 6 cm water aan de kook en voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat 3 min. garen (pocheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.
  • 4 Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven.

Gegrilde babyromainesla is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Texmex runderreepjes met babyromaine
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld picknickbrood
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept