1 Kook de eieren in 8 min. net hard. Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar. Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Snijd de spinazie grof en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Pel en snijd de eieren grof. Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Spinazie-couscoussalade met ei is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)