Gebakken polentablokjes met Parmezaanse kaas

4
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de Parmezaanse kaas. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend 170 g polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.
  • 2 Neem de pan van het vuur en meng de mascarpone en kaas erdoor. Schep de polenta in de met vershoudfolie beklede ovenschaal en strijk glad met een spatel. Laat afkoelen zodat het kan opstijven.
  • 3 Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 3 min. Giet af. Spoel koud onder stromend water (blancheren). Snijd de uien in flinterdunne ringen. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de ui en tomaat toe aan de broccoli.
  • 4 Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, azijn, suiker en 2 el tomatenolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Meng de dressing door de broccoli.
  • 5 Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ca. 2 x 6 cm en rol ze door de rest van de polenta. Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de polenta in 4 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de polentablokjes met de broccolisalade.

Gebakken polentablokjes met Parmezaanse kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept