Kokosmakronen met chocolade

10
10 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een ruime kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg het kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag/deeg.
  • 2 Schep met 2 eetlepels 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 3 Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom die in een pan kan worden gehangen. Zet een pan op het vuur met een laagje water er in. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).
  • 4 Besprenkel de bovenkanten van de kokosmakronen met behulp van een vork met chocolade.

Kokosmakronen met chocolade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Kokosmakronen zonder suiker
40 min
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept KOKOSMAKRONEN
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
kokosmakronen
0 min
Bekijk recept
Noten/kokosmakronen
0 min
Bekijk recept