Guacamole met gepofte aardappel

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt die er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar. Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een zeef. Snijd de paprika’s, knoflook, koriander en bosui fijn en doe in een kom.
  • 2 Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes. Voeg met de azijn en pepersaus toe aan het paprikamengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Houd 3 el achter voor garnering en pureer de rest met de staafmixer tot guacamole.
  • 3 Leg de aardappelen in folie op een grote schaal en maak de bovenkant van de folie open. Snijd de aardappelen over de lengte in en schep er 1 el guacamole op. Garneer met het achtergehouden avocadomengsel. Serveer de rest van de guacamole erbij.

Guacamole met gepofte aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept
Sandwich met guacamole
20 min
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept