Snijd de knoflook en ui grof. Schil de gember en snijd ook in stukjes. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd de rest fijn. Verhit de ghee in een pan en voeg de ui, knoflook, gember en chili toe en bak 5 minuutjes. Voeg de cashewnoten en gemalen kokos toe en roer door. Roer na een paar minuten ook de masala kruiden er door. Snijd de tomaat in stukken en bak kort mee. Laat het mengsel wat afkoelen en doe in een keukenmachine en pureer fijn. Bak de stukjes kip in dezelfde pan in ca 5 minuten bruin. Voeg de gepureerde kruidenmengsel en de kokosmelk er bij en laat de kip zachtjes verder gaar stoven. Snelle variant HOOFDGERECHT – 15 MINUTEN – 4 PERSONEN * Ingredienten 1 ui, fijngesneden 500 gr kip in stukjes 2 bakjes Kumar’s Korma Olie om te bakkenVoorbereiding Verhit de olie in een pan en bak de ui en de kip 5 minuten. Voeg Kumar’s specerijenpasta voor korma toe en laat op zacht vuur nog 8 minuutjes garen.Voor een extra romige saus kun je 50 ml yoghurt of creme fraiche toevoegen. Lekker met rijst en groenten.
Kip korma op 2 manieren is een recept van Leuke Recepten