Tarte tatin van sjalotten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de sjalotten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  • 2 Laat na 10 min. oventijd de suiker met het water in een steelpan op laag vuur smelten tot karamel. Dit duurt 8 min. Roer af en toe met een houten lepel. Schenk de karamel voorzichtig in de quichevorm.
  • 3 Neem de sjalotten uit de oven, maar laat de oven aan staan. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de quichevorm. Bestrooi met de tijm. Rol het bladerdeeg uit en leg op de sjalotten. Stop goed in bij de randen. Maak met een mes in het midden van het bladerdeeg een gaatje, zodat het vocht kan ontsnappen.
  • 4 Bak de tarte tatin in de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen op een rooster. Keer op een bord en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer warm of koud.

Tarte tatin van sjalotten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept