Gevulde koeken

12
25 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een kom en meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Snijd de boter in blokjes en voeg met het koude water toe. Kneed snel tot een samenhangende bal. Verpak in vershoudfolie en laat op een koele plaats buiten de koelkast 1 uur rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de amandelspijs in een kom. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Meng er 1 ei door. Kneed tot een egale massa en draai er 12 balletjes van.
  • 3 Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol met de deegroller de helft van het deeg uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er met de uitsteekvorm 12 rondjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk rondje een balletje amandelspijs en druk een beetje plat.
  • 4 Klop het andere ei los in een kommetje. Bestrijk hiermee de randen van de deegrondjes rondom de spijs.
  • 5 Rol de andere helft van het deeg ook uit tot een lap van 2 mm dik en steek er weer 12 rondjes uit. Leg de rondjes op de deegrondjes met spijs en druk de randen aan. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het ei en leg op elke koek een amandel. Bak de koeken in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Gevulde koeken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauw omwikkeld met rookvlees
30 min-
Bekijk recept
Chunky cranberry-havermoutkoeken
30 min-
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept