Eendenborstfilet met noedels en groene kool

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt). Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant. Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
  • 2 Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.
  • 3 Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.
  • 4 Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm. Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie.

Eendenborstfilet met noedels en groene kool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept