Koffie-chocoladetaart met Maltesers

10
25 min
Gebak
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
  • 2 Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Verwarm de melk tot lauwwarm. Roer de noten, melk en 1½ stick espresso door het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep in de vorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Verwijder de springvorm en laat 2 uur afkoelen op een rooster.
  • 3 Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Snijd de chocolade grof en doe in een kom met de rest van het espressopoeder. Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 min. staan en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 min. opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.
  • 4 Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met de Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.

Koffie-chocoladetaart met Maltesers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Super dame blanche
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Lieveheersbeestjes
20 min-
Bekijk recept
Verrassende koffie
10 min-
Bekijk recept
Karamelijs met espresso
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept