Pizzamijtertjes

12
40 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker en gist in een kommetje en schenk het lauwwarme water erbij. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk het gistmengsel, zout, de olie en het lauwwarme water erbij en roer met een pollepel. Kneed het deeg minimaal 8 min. Dit kan in de kom, maar op een met bloem bestoven werkblad is nog beter. Leg het deeg terug in de kom en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • 2 Verwarm de oven voor op 250 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een zo dun mogelijke lap.Snijd er ca. 12 mijters van 12 cm hoog en 10 cm breed (onderkant) uit en leg op de bakplaat. Past het niet, bak de mijters dan in 2 delen.
  • 3 Halveer 12 tomaatjes. Snijd de paprika en ham in reepjes. Bestrijk de mijtertjes dun met de gezeefde tomaten en versier met de tomaatjes, mozzarella, paprikarepen, tuinerwten en hamreepjes. Laat de randen vrij. Leg de mijtertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. gaar en krokant.

Pizzamijtertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker