Zoek
Curry met adukibonen en zoete aardappel
4
50 min
Albert Heijn
Hoofdgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
250 g adukibonen
1 ui
1 teen knoflook
3 cm verse gember
200 g zoete aardappelen
2 el arachideolie
½ el garam masala (blikje, Euroma original spices by Jonnie Boer)
295 g gegrilde rode paprika's
400 ml kokosmelk
1 courgette
300 g kipdijfilet
200 g tuinerwten (diepvries)
400 g basmatirijst (koelvers)
Bereiding
1
Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
2
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
3
Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
4
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
5
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
6
Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
7
Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
8
Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
9
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm. 1
0
Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. 1
1
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. 1
2
Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout. 1
3
Serveer de curry met de rijst.
Curry met adukibonen en zoete aardappel is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept