Gebakken zalm met bieten-waterkersstamp

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Laat de bieten uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de waterkers grof.
  • 2 Verhit ondertussen 2 el van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 10 min. Schep regelmatig om.
  • 3 Dep de zalm droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  • 4 Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de yoghurt toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de uitgelekte bieten, gebakken ui en knoflook en waterkers erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gebakken zalm.

Gebakken zalm met bieten-waterkersstamp is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept