Quesadilla’s met worst en zoete aardappel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om. Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  • 2 Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas. Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  • 3 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.
  • 4 Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas. Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.
  • 5 Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.

Quesadilla’s met worst en zoete aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadillas van de BBQ
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met quesadillas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept