1 Snijd de velkant van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten en snijd in dunne plakjes.
2 Meng ondertussen de rucola met de helft van de balsamicoglazuur en snijd de tomaten in plakjes.
3 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
4 Halveer de Italiaanse bollen en beleg de onderste helften achtereenvolgens met de rucola, tomaten en avocado. Verdeel de eendenborstfilet erover, besprenkel met de rest van het balsamicoglazuur en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de bovenste broodhelften erop en serveer direct.
Italiaanse bol met avocado en eendenborstfilet is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst