Sandwichkoekjes met jam

25
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom.
  • 2 Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante uitsteekvorm 50 koekjes uit. Steek uit de helft van de koekjes met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje. Leg alle koekjes met steeds 2 cm afstand ertussen op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
  • 4 Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
  • 5 Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.

Sandwichkoekjes met jam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept