1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.
2 Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe.
3 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.
4 Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
5 Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake. Bestrijk de cake rondom met de chocolate spread. Zet tot gebruik in de koelkast.
6 Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier. Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade.
7 Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.
Witte-chocoladetaart is een recept van Albert Heijn