Luc Kusters' pompoen met geitenkaas

4
1u30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het smalle, pitloze deel van 1 flespompoen in plakjes van 2 mm dik. Steek hier met de uitsteekvorm rondjes uit. Kneus de peperkorrels met een mes of in de vijzel. Breng de peper, azijn, het laurierblaadje, zout en het water aan de kook. Zet het vuur uit en laat het azijnmengsel 2 uur afkoelen. Doe de pompoenrondjes bij het afgekoelde azijnmengsel. Marineer dan nog minimaal 10 uur in de koelkast.
  • 2 Verpak de andere pompoen in aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het smalle, pitloze deel in plakken van 2 cm dik. Snijd de schil van de plakken en snijd het vruchtvlees in partjes. Bestrooi met wat zout. Rooster de pompoenpartjes aan 1 kant met de bruleebrander. Verwijder de pitten en schil van de rest van de gare pompoen. Pers de citroen uit. Pureer het vruchtvlees met het citroensap in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verkruimel de geitenkaas boven een steelpan en voeg de geitenmelk en wat zout toe. Voeg de agaragar toe en breng aan de kook. Kook nog 1 min. op laag vuur, neem van het vuur en doe meteen in het spuitflesje. Doe de olijfolie in een brede schaal en voeg het hete mengsel druppelsgewijs toe zodat er geitenkaasparels ontstaan. Laat de parels nog een uur in de olie opstijven in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het brood met een scherp broodmes in zo dun mogelijke sneetjes. Steek hier met de uitsteekvorm rondjes uit. Leg op een bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Doe de pompoenpitten in een ovenschaaltje en rooster tegelijkertijd in de oven.
  • 5 Verdeel de partjes pompoen in een cirkel over 4 borden. Doe de pompoenpuree in de spuitzak en spuit toefjes tussen de partjes. Rasp de gember, ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd de walnoten in stukjes. Steek rondjes gemarineerde pompoen in de puree. Verdeel de schijfjes brood, geitenkaasparels, pompoenpitten, gember, rozemarijn en walnoten erover. Giet een beetje pompoenpitolie in het midden van de pompoenkrans en bestrooi met wat versgemalen peper.

Luc Kusters' pompoen met geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept