Prei met tomatendressing, gegrilde kip en aardappel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ongeschilde aardappelen in plakken van 2 cm. Kook in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de onderkant en het donkergroene deel van de prei en snijd in schuine stukken van 4 cm. Was de stukken prei en kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee.
  • 2 Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipdijfilets met ⅕ van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in de grillpan in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Rasp met de grove rasp ⅖ van de tomaten boven een kom en vang het sap op. Gooi de velletjes weg. Meng het tomatenrasp en- sap met de bieslook, kappertjes en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Snijd de rest van de tomaten in parten en verdeel met de aardappelen en prei over een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.

Prei met tomatendressing, gegrilde kip en aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept