1 Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de radijsjes in plakjes en de ui in halve ringen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken. Meng de groenten met de cider, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 20 min. marineren. Schep af en toe om.
2 Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Gril de kip 8 min. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gemarineerde groenten uitlekken.
4 Vul de pita’s met 2 el coleslaw, kip en 1 el hummus. Serveer met de rest van de coleslaw en hummus.
Speltpita met gegrilde kip en rodecoleslaw is een recept van Albert Heijn