1 Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de biet, pastinaak en knoflook toe en bak 5 min. mee.
2 Voeg de bouillon, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.
3 Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot soep. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Warm 5 min. mee op laag vuur.
4 Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.
Bietensoep met zure room & groentechips is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips