Jauheliha ja riisiä uunista (gehakt/rijst-schotel) Ritva Turkenburg

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • 2 Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Breng water aan de kook en voeg de wortelen toe en laat ze 10 minuten koken.
  • 3 Giet af en stamp fijn met een stamper. Snipper ondertussen de ui en bak samen met het gehakt aan in een klontje boter in een koekenpan. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
  • 4 Doe de afgegoten rijst en het gehakt bij de gestampte wortelen en meng alles goed door elkaar.
  • 5 Klop in een apart schaaltje de melk met de eieren los.
  • 6 Vet een vuurvaste ovenschaal in en schep hier het gehaktmengsel in. Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de boter in kleine stukjes over de schotel.
  • 7 Bak de ovenschotel in 30 minuten of tot het eimengsel gestold is. Serveer met augurken en cranberrycompote.

Jauheliha ja riisiä uunista (gehakt/rijst-schotel) Ritva Turkenburg is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker