Appels uit de oven met vanillesaus

4
30 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels en boor de klokhuizen eruit
  • 2 Besprenkel ze met citroensap
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C
  • 4 Meng de rozijnen met de noten, vanillesuiker en kaneel
  • 5 Vul de appels met dit mengsel
  • 6 Zet de appels naast elkaar in een ovenvaste schaal en giet de wijn erbij
  • 7 Zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven
  • 8 Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal het merg eruit
  • 9 Breng het stokje met merg en melk aan de kook1
  • 0 Voeg de suiker toe en los deze op1
  • 1 Bind de vanillemelk met de maïzena, losgeroerd met 1 eetl. water1
  • 2 Breng de melk aan de kook1
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en bind de saus met de eidooiers1
  • 4 Serveer de saus bij de warme appels

Appels uit de oven met vanillesaus is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept