Kruidige wortelcake

8
70 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een grote cakevorm of hoge taartvorm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier
  • 2 Klop de boter met de suiker luchtig en voeg een voor een de eieren toe
  • 3 Zeef het bakmeel, zout, bakpoeder en kaneel en klop dit er in gedeelten doorheen
  • 4 Klop minimaal 2 minuten goed luchtig
  • 5 Schep de geraspte sinaasappelschil, wortel, rozijnen en noten door het beslag en roer goed door
  • 6 Schep het beslag in de vorm en strijk het glad
  • 7 Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster

Kruidige wortelcake is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept