Zoek
Kruidige wortelcake
8
70 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
175 gram zachte boter
175 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 schoongeboende sinaasappel, schil geraspt
200 gram geraspte wortel
100 gram blanke rozijnen
50 gram pecannoten, grof gehakt
eventueel 100 ml crème fraiche (Melkan)
eventueel 20 gram poedersuiker
bakpapier
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een grote cakevorm of hoge taartvorm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier
2
Klop de boter met de suiker luchtig en voeg een voor een de eieren toe
3
Zeef het bakmeel, zout, bakpoeder en kaneel en klop dit er in gedeelten doorheen
4
Klop minimaal 2 minuten goed luchtig
5
Schep de geraspte sinaasappelschil, wortel, rozijnen en noten door het beslag en roer goed door
6
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad
7
Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster
Kruidige wortelcake is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelcake
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept