De bietenburger van Sabine Zoetelief

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gekookte bieten zeer fijn en laat ze even uitlekken.
  • 2 Meng de bieten met de fijngesnipperde rode ui, de uitgeperste tenen knoflook, de havermout, de gemalen komijnzaad, de eetlepels rozijnen en het ei. Breng op smaak met zout en peper en laat het 20 minuten staan zodat de havermout het vocht op kan nemen.
  • 3 Meng ondertussen de eetlepels kwark met de theelepel mierikswortel. Zet even weg om de smaken goed met elkaar te laten mengen.
  • 4 Bak de plakken ontbijtspek knapperig in de pan.
  • 5 Snijd de Elstar in 4 dikke plakken en verwijder het klokhuis. Bak de plakken appel in dezelfde pan op zacht vuur gaar en zacht zodat ze de smaak van het spek overnemen. Voeg op het laatst de appelstroop toe en laat de appels licht karamelliseren.
  • 6 Besmeer de sneetjes brood licht met olijfolie. Verwarm de grillpan (of een normale pan) en grill de boterhammen totdat ze een mooi streepjespatroon hebben.
  • 7 Maak nu 4 burgers van het bietenmengsel.
  • 8 Doe wat olie in de grillpan (of koekenpan) en bak de burgers in 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • 9 Besmeer de boterhammen met de mierikswortelsaus. Leg op 4 boterhammen een handje verse spinazie en de bietenburgers. Leg hierop het spek, de appelschijven en wat in blokjes gesneden augurken en dek af met de 4 resterende boterhammen. Serveer de rest van de mierikswortelsaus bij de hamburgers. 1
  • 0 Lekker met sla en aardappelen als avondmaaltijd of als warm lunchgerecht. Je kunt de burgers ook zonder brood eten.

De bietenburger van Sabine Zoetelief is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept