Broodpudding

4
80 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • 2 Laat de rozijnen wellen in de kaneelthee.
  • 3 Zet de melk op in een pannetje en voeg hieraan het opengesneden vanillestokje toe.
  • 4 Verhit op laag vuur.
  • 5 Snijd het brood en de ontbijtkoek (met korst) in kleine stukjes en doe ze in een grote kom met het kaneelpoeder, de bruine suiker en een snufje zout.
  • 6 Klop de eieren los en voeg deze toe.
  • 7 Laat de rozijnen uitlekken en doe ze erbij.
  • 8 Haal het vanillestokje uit de melk en voeg ook de melk aan de kom met brood toe.
  • 9 Roer goed door zodat het brood al het vocht opneemt.1
  • 0 Er zullen grovere stukjes in blijven zitten, maar alle ingrediënten moeten wel gemengd zijn.1
  • 1 Vet een cakevorm in met boter en strooi daar wat bloem overheen. 1
  • 2 Giet het beslag in de cakevorm en bak de broodpudding in ongeveer één uur mooi gaar. 1
  • 3 Laat de cake afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Broodpudding is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept