1 Haal de garnalen uit de vriezer en laat ze ontdooien.
2 Snijd de pompoen in blokjes. Schil de aardappels, de pastinaak en de wortel en snijd alles in blokjes.
3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig.
4 Voeg de groenteblokjes en de gember toe en bak nog even mee. Schenk de bouillon in de pan en doe er de kaneel en steranijs bij.
5 Laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe.
6 Verhit de resterende boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak het stokbrood hierin aan beide kanten goud-bruin. Laat op keukenpapier afkoelen.
7 Vis de kaneel en steranijs uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer.
8 Wrijf de soep eventueel nog door een zeef. Is de soep te dik? Doe er dan nog wat warme bouillon bij. Als de soep te dun is, moet je 'm nog even laten inkoken tot de juiste dikte. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
9 Schep de soep in diepe borden, stapel de stukjes toast er in en bestrooi met de garnalen en de pompoenpitten. Druppel er tot slot nog wat olijfolie over.
Pompoensoep met garnalen is een recept van Coop recepten