1 Breek de chocolade in stukken en doe ze in een vuurvaste kom. Plaats de kom boven een pan waar een laagje kokend water inzit. Zet het vuur onder de pan laag en laat de chocolade in de kom au bain-marie smelten. Let op: de kom mag het water niet raken.
2 Splits de eieren. Klop het eigeel met 1 el suiker op tot een romige massa.
3 Klop in een andere, vetvrije kom, het eiwit goed stijf met een klein snufje zout. Als het eiwit stijf wordt voeg dan beetje bij beetje de resterende suiker toe. Blijf goed kloppen tot er een stevige, glanzende massa ontstaat.
4 Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door het eigeel. Doe dit vooral niet te snel, want dan gaat het ei stollen.
5 Spatel er vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit door.
6 Klop de slagroom stijf en schep het grootste deel door het chocolademengsel.
7 Schep de mousse in glaasjes of kommetjes en laat ʼm minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer met de resterende slagroom