Zoek
Chocolademelk voor boven de 18 van Anke Dijks
2
20 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 ml melk
30 gr witte suiker
1 el cacaopoeder
½ tl vanille-extract
½ mespuntje zout
30 gr chocolade in stukken
opgeklopte slagroom
1 scheutje amandellikeur (bv. Amaretto)
Bereiding
1
Verwarm de melk in een kleine steelpan op laag vuur tot de melk begint te stomen.
2
Klop de suiker, het cacaopoeder, vanille-extract en zout erdoor totdat alles is opgelost.
3
Roer de chocolade erdoor tot alle stukken zijn gesmolten. Haal de pan van het vuur en laat de chocolademelk iets afkoelen.
4
Verdeel over de mokken en schep de opgeklopte slagroom door de warme chocolademelk.
5
Giet een scheutje amandellikeur over de slagroom en serveer direct.
Chocolademelk voor boven de 18 van Anke Dijks is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidige chocolademelk
5 min
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Kinderchoco met mini-marshmallows en Minions vlokken
15 min-
Bekijk recept