Zelfgemaakte kippenragout van René Pluijm

6
35 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kip in blokjes en dep droog.
  • 2 Verhit olijfolie en braad de kip aan in een braadpan, draai het vuur terug naar medium.
  • 3 Voeg wat olijfolie en de gesneden sjalot toe, blijf goed omscheppen en bestuif met de bloem.
  • 4 Na ongeveer 5 minuten blussen met de wijn. Goed roeren zodat alles van de bodem loskomt en de bloem niet klontert. Zo ontstaat er een egale jus.
  • 5 Blijf roeren en voeg ondertussen de tomaat en tomatenpuree toe. Nu mogen de kruiden, knoflook, sinaasappelzest en champignons erbij en eventueel wat water.
  • 6 Zachtjes laten pruttelen tot de kip gaar is. Zorg dat er voldoende vocht in de pan zit zodat het op een laag vuur doorkookt.
  • 7 Uiteindelijk kan je de ragout nog wat binden met de maïzena, die je eerst even los roert met wat water en dan toevoegt aan de ragout.

Zelfgemaakte kippenragout van René Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgemaakte tiramisu van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept