Pietenpopcake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel de chocoladecake in kleine stukjes en roer er jam doorheen totdat er een mengsel ontstaat waar je balletjes van kunt draaien
  • 2 Draai nu 20 balletjes van de cake en steek in elk balletje een stokje
  • 3 Leg de popcakes een uur in de vriezer om ze op te laten stijven
  • 4 Breek de chocoladerepen in stukjes en doe ze in een vuurvaste kom
  • 5 Plaats de kom boven een pan zacht kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer af en toe door totdat de chocolade helemaal is gesmolten
  • 6 Haal de popcakes uit de vriezer, doop ze één voor één in de gesmolten chocolade. Haal ze er meteen uit en draai ze boven boven de kom goed rond zodat alle overtollige chocolade eraf druppelt. Doordat de popcakes zijn bevroren, wordt de chocolade direct hard
  • 7 Steek de popcakes in een stuk piepschuim zodat je ze makkelijk kunt versieren
  • 8 Maak glazuur door een klein beetje water door de poedersuiker te roeren totdat het de juiste textuur heeft. Hiermee kun je de verschillende versieringen op de popcakes plakken
  • 9 Bedek bijvoorbeeld de bovenkant van de popcake met een beetje glazuur en strooi er hagelslag overheen om de Piet haar te geven1
  • 0 Van de fondant maak je de kraag, baret en veer in de kleur naar keuze. Je doet dit door de fondant te kneden en uit te rollen op een met poedersuiker bestrooid werkblad1
  • 1 Snijd met een mes de benodigde vormen uit de plak fondant en bevestig ze aan de popcakes

Pietenpopcake is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker