1 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2 Doe het gehakt, gesnipperde uitje, ei en de speculaaskruiden in een kom en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.
3 Meng het paneermeel erdoorheen en vorm van het gehaktmengsel de letter S.
4 Halveer de plakjes bladerdeeg, zodat het 10 plakjes worden. Bedek een bakplaatje of -blik met bakpapier en leg hierop 5 plakjes bladerdeeg waarmee je de letter S vormt door de plakjes op elkaar te laten aansluiten.
5 Verdeel het gehaktmengsel hierover en dek de letter daarna af met de resterende plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de S-vorm duidelijk zichtbaar is.
6 Druk de deegranden goed dicht, gebruik hiervoor eventueel een beetje water. Laat de letter 10 minuten rusten in de koelkast.
7 Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier en een scheutje water en bak de letter in 20 minuten goudbruin en gaar.
Hartige sinterklaasletter is een recept van Coop recepten