Zoek
Salade met gepocheerde zalmfilet en sinaasappeldressing
4
25 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram zalmfilet (Vismarine of vers), ontdooid
7 dl visbouillon (van tablet of visfond)
200 ml witte wijn
2 eetlepels pijnboompitten of geschaafde amandelen
1 avocado, geschild en in plakjes
1 eetlepel citroensap
75 gram jonge bladsla of veldsla
2 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepel olijfolie
mespunt gemalen koriander (ketoembar)
mespunt gemalen komijn (djinten)
zout en versgemalen peper
keukenpapier
Bereiding
1
Snijd de zalmfilet in brede repen
2
Breng in een lage pan de bouillon en wijn tegen de kook aan. Leg de vis met een schuimspaan in de pan en pocheer de zalm circa 6 minuten
3
Bewaar 2 eetlepels van het pocheervocht
4
Schep de vis uit de pan op keukenpapier
5
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin
6
Besprenkel de avocado met citroensap
7
Verdeel de sla over 4 borden. Schik de zalm en avocado erop
8
Meng de ingredienten voor de dressing
9
Schep er 2 eetlepels pocheervocht bij1
0
Sprenkel de dressing over de salade. Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten
Salade met gepocheerde zalmfilet en sinaasappeldressing is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-boontjessalade
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept