Meringues van René Pluijm

10
30 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak een roestvrije kom vetvrij door de schaal schoon te wrijven met een doorgesneden citroen.
  • 2 Doe de eiwitten in de kom, voeg de kristalsuiker, een snufje zout en een paar druppels citroensap toe. Meng alles in de keukenmachine en sla het eiwit op. Doe dit niet te lang om te voorkomen dat het eiwit inzakt. De eiwitten zijn pas goed als je de kom omdraait en ze erin blijven hangen.
  • 3 Voeg nu langzaam de poedersuiker toe. Roer het er met een spatel met een redelijke snelheid doorheen.
  • 4 Voeg nu de maïzena toe. Stort de eiwitten op de bakplaat op een vel bakpapier en maak er vormpjes van.
  • 5 Zet de bakplaat een kwartier in de oven en blijf erbij staan. Hoe langer de meringues erin staan, hoe droger ze worden. De meringues zijn klaar als de buitenkant hard is geworden.

Meringues van René Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept