Surinaamse Roti

4
150 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kippendijen in tweeën. Verwarm de olie en de boter in een grote pan. Bak de stukken kippendij om en om bruin en haal de kip uit de pan.
  • 2 Bak in het overgebleven vet de ui zacht. Pers boven de pan de tenen knoflook uit en voeg de soepgroente toe. Roer daarna de tomatenpuree, de bouillonblokjes en de kerrie erdoor- heen. Alles plakt nu enorm aan elkaar. Laat het mengsel op een zacht vlammetje even trekken.
  • 3 Doe de gebakken kip er weer bij, samen met de aardappelen en de kousenband. Vul de pan met kokend water tot het gerecht helemaal onder water staat. Laat minimaal anderhalf uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • 4 Pel de eieren en doe ze in de pan. Laat het mengsel nog een half uur op zacht vuur staan. Roer regelmatig.
  • 5 Vul de borden voor de helft met het roti-mengsel. Serveer er los gekookte spitskool en extra kousenband bij.
  • 6 Leg ook één of twee roti-pannen- koeken op elk bord. In principe is€¨de pannenkoek het bestek. Breek er elke keer een stukje vanaf en gebruik dat als opscheplepel. De pannenkoeken zijn zelf te maken. Vindt u dat te bewerkelijk? Serveer het roti-mengsel dan met wraps.

Surinaamse Roti is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kip met okra en kousenband
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept