2 Snijd de knolvenkel in plakken van 1,5 cm en de lente-uitjes in stukken van 8 cm.
3 Verhit de boter in een pan en bak hierin de knolvenkel en de lente-ui voor 2 Ã 3 minuten. Schep regelmatig om. Voeg al roerende de suiker toe en blijf verwarmen tot alles licht gekarameliseerd is, maar niet bruin.
4 Laat de plakjes deeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol het deeg uit tot een lap ter grootte van de bakvorm. Vet de bakvorm in met een klein beetje boter en bekleed met een laag deeg.
5 Maak de bodem knapperig door het deeg €˜blind€™ te bakken. Doe dit door de bodem te bedekken met een laag bakpapier. Leg hier een laag droge bonen op. Zet de taartvorm 15 minuten in de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Bak de bodem nu nog eens 5 minuten. Haal de bodem uit de oven en laat een beetje afkoelen. Zet de oven terug naar 160 graden Celsius.
6 Roer de crème fraîche los en meng met de slagroom en de eieren. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
7 Smeer de zachte geitenkaas over de bodem van de quiche. Brokkel de harde geitenkaas hier overheen. Verdeel vervolgens het groentemengsel over de bodem. Schenk tot slot het crème fraîche/eimengsel over de quiche.
8 Bak de quiche in 35 Ã 45 minuten goudbruin op 160 graden Celsius. Laat de quiche 5 minuten rusten.
Quiche van gekaramelliseerde lente-uitjes is een recept van Coop recepten