Zoek
Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcreme
4
25 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gram gerookte zalm (Vismarine)
1 sinaasappel
2 eetlepels gehakte bieslook
1 eetlepels peterselie
200 gram roomkaas naturel
1 geroosterde paprika uit pot, in repen
zout
versgemalen peper
125 gram demi creme fraiche (Melkan)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel Honing
basilicumblaadjes of tuinkers
vershoudfolie
Bereiding
1
Leg op een stuk vershoudfolie van circa 40 cm lang de plakjes zalm, elkaar overlappend, in een rechthoek van circa 25 x 30 cm
2
Boen de sinaasappel schoon met heet water en rasp 1 eetlepel van de schil
3
Pers de vrucht en zet het sap apart
4
Pureer de bieslook en peterselie en meng dit door de roomkaas
5
Meng ook sinaasappelrasp en zout en peper erdoor
6
Strijk dit mengsel met een spatel of pannenkoekmes over de zalm
7
Verdeel de paprikareepjes en wat basilicumblaadjes over de roomkaas
8
Laat de randen van de zalm aan de lange zijde 1 cm vrij
9
Rol de zalm op tot een stevige rol1
0
Vouw de folie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast. (Kan een dag van tevoren)1
1
Meng de creme fraiche met mosterd, honing en 1 eetlepel sinaasappelsap1
2
Verwijder de folie van de zalm. Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 1 cm 1
3
. Leg de rolletjes naast elkaar op de borden met de mosterdcreme erbij. Garneer met basilicumblaadjes
Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcreme is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Tartaar Van Zalmhaasje Met Yoghurt-mosterdcreme En Kruiden
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept
Zalmrolletjes met limoenricotta
10 min
Snack
Bekijk recept
Snelle zalmmousse
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept