Zoek
Pasta met asperges en sinaasappelsaus
4
30 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kilo asperges
zout
400 gram tagliatelle
2 eetlepels pijnboompitten
2 sinaasappels
3 lente-/ bosuitjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries) of 1 thee- lepel gemalen koriander (ketoembar)
100 ml witte wijn
1 kruidenbouillontablet
200 ml kookroom
versgemalen peper
Bereiding
1
Schil de asperges en snijd de houtige onderkanten eraf. Snijd ze in stukken van 4 cm en kook ze 4 minuten in kokend water met zout
2
Neem de pan van de warmtebron en laat de groente in het kookvocht nagaren
3
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking
4
Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin
5
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes los uit de vliesjes. Vang het sap op
6
Snijd de uitjes in smalle ringetjes
7
Maak de knoflook schoon en hak deze fijn
8
Fruit de knoflook in hete olie. Voeg koriander, wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en kookroom toe en roer goed. Voeg peper en zout naar smaak toe
9
Schep de afgegoten asperges, sinaasappelpartjes en bosuitjes door de saus en verwarm nog 2 minuten1
0
Schep de pasta in een schaal, giet de saus erop en strooi de pijnboompitten erover
Pasta met asperges en sinaasappelsaus is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept