Zoek
Chocoladetaart met bietjes
6
60 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
340 gr gekookte bietjes
225 ml plantaardige olie
110 gr pure chocolade
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr donkere basterdsuiker
2 tl kaneel
snufje zout
50 gr cacao
3 eieren
springvorm van 24 cm
100 ml bietensap
200 gr poedersuiker
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2
Pureer de bietjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
3
Meng de gepureerde bieten met de plantaardige olie.
4
Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, het kaneel en het zout.
5
Zeef de cacao boven de beslagkom en roer alles doorelkaar.
6
Voeg het meelmengsel toe aan het bietenmengsel en roer het goed door.
7
Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengsel ondertussen luchtig met een mixer of garde.
8
Breek de chocolade in kleine stukken en doe alles in een vuurvaste kom.
9
Plaats de kom op een pan zacht kokend water, die op laag vuur staat.1
0
Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. 1
1
Laat de chocolade langzaam smelten en blijf roeren.1
2
Spatel de gesmolten chocolade luchtig door het beslag. 1
3
Schep het beslag vervolgens in een ingevette springvorm.1
4
Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.1
5
Haal de taart uit de oven en laat €™m even afkoelen. 1
6
Meng het bietensap en de poedersuiker tot een taai en glanzend glazuur. 1
7
Smeer dit uit over een afgekoelde taart.
Chocoladetaart met bietjes is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Bietenhummus
10 min
Snack
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rozerode rijstsalade
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept