Chocoladetaart met bietjes

6
60 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • 2 Pureer de bietjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • 3 Meng de gepureerde bieten met de plantaardige olie.
  • 4 Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, het kaneel en het zout.
  • 5 Zeef de cacao boven de beslagkom en roer alles doorelkaar.
  • 6 Voeg het meelmengsel toe aan het bietenmengsel en roer het goed door.
  • 7 Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengsel ondertussen luchtig met een mixer of garde.
  • 8 Breek de chocolade in kleine stukken en doe alles in een vuurvaste kom.
  • 9 Plaats de kom op een pan zacht kokend water, die op laag vuur staat.1
  • 0 Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. 1
  • 1 Laat de chocolade langzaam smelten en blijf roeren.1
  • 2 Spatel de gesmolten chocolade luchtig door het beslag. 1
  • 3 Schep het beslag vervolgens in een ingevette springvorm.1
  • 4 Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.1
  • 5 Haal de taart uit de oven en laat €™m even afkoelen. 1
  • 6 Meng het bietensap en de poedersuiker tot een taai en glanzend glazuur. 1
  • 7 Smeer dit uit over een afgekoelde taart.

Chocoladetaart met bietjes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept