Indiase kerriekip met yoghurt

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de kippenbouten met zout.
  • 2 Snijd de gepelde uien in dunne ringen.
  • 3 Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten snel aan beide kanten aan.
  • 4 Temper de hittebron.
  • 5 Doe de uiringen bij de kippenbouten en bak de bouten op een middelmatig vuur in circa 20 minuten helemaal gaar.
  • 6 Doe de witte kool in een pan en voeg knoflook uit de knijper, kerrie en bouillon toe.
  • 7 Breng de bouillon aan de kook.
  • 8 Temper de hittebron en laat de kool ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Verdeel de kool over de borden en schep de kippenbouten en uiringen er bovenop. 1
  • 0 Roer eventueel een beetje zout door de yoghurt. 1
  • 1 De yoghurt wordt apart in een kom bij dit gerecht geserveerd. 1
  • 2 Schep wat yoghurt over kip en groente.

Indiase kerriekip met yoghurt is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept