De trifle van René Pluijm

6
30 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur totdat de amandelen beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
  • 2 Schil de vruchten en snijd ze in gelijke plakjes en stukjes. Besprenkel de peer met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • 3 Snijd de cake in plakken en leg ze achter elkaar neer. Besmeer alle plakken in één keer met jam en besprenkel royaal met sherry.
  • 4 Neem een glazen kom of pot en start nu met het bouwen van de verschillende lagen. Begin met een laag cake, leg daar een laag vruchten op en giet er vervolgens een laag boerenvanillevla overheen. Let erop dat de stukjes fruit mooi tegen het glas aan komen te zitten. Stop hier en daar een blaadje munt tussen het fruit. Ga zo verder totdat de kom gevuld is of de ingrediënten op zijn.
  • 5 Sluit af met een dikke laag crème fraîche en strooi het afkoelde amandelschaafsel er overheen. Bewaar de trifle tot gebruik in de koelkast.

De trifle van René Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept